EVROPSKO PRVENSTVO NBTA,Poreč,Hrvaška

17/04/2017

 

IZJEMEN USPEH NAŠIH TWIRLERIC  NA EVROPSKEM PRVENSTVU NBTA V TWIRLINGU

Od 12. do 16. aprila 2017 je v športni dvorani Žatika v Poreču na Hrvaškem  potekalo evropsko prvenstvo NBTA v twirlingu, ki so se ga udeležili tekmovalci iz 14 evropskih držav (Belgije, Hrvaške, Francije, Nemčije, Anglije, Italije, Norveške, Nizozemske, Češke, Slovaške, Rusije, Španije, Madžarske in Slovenije). Članici slovenske reprezentance sta bili tudi dve Novogoričanki, Živa Kovač in Maša Kovač.

Letos smo na evropskem prvenstvu NBTA tekmovali šele drugič, in sicer v kategoriji Duet senior, Rhythmic Twirl Senior in Solo Senior.
 
Živa in Maša Kovač sta v močni konkurenci dosegli izjemne rezultate. Postali sta evropski podprvakinji v paru (Duet senior), zaostali sta le za francoskim parom. Tako sta izboljšali lansko uvrstitev, ko sta z duetom zasedli 3. mesto. Maša Kovač je postala evropska podprvakinja tudi v kategoriji Rhythmic twirl senior, v kategoriji Solo senior pa je zasedla 3. mesto in tako kar trikrat stopila na stopničke. Živi Kovač žal ni uspelo ponoviti uspeha iz lanskega evropskega prvenstva NBTA v twirlingu, ko je v kategoriji Rhythmiy Twirl senior zasedla 2. mesto. Tokrat je v kvalifikacijah pristala na 8. mestu (po neverjetnih težavah z glasbo) in tako za dve mesti zgrešila finale šestih najboljših evropskih seniork.

Čestitke za izjemen uspeh!

Twirling-mažoretno društvo Nova Gorica
Nives Toroš, predsednica

Vse novice
To Top ↑