INTERNATIONAL CUP 2017, Poreč, Hrvaška

20/08/2017Kar 19 držav - Avstralija, Anglija, Kanada, Japonska, Norveška, Švedska, Nizozemska, Nemčija, Švica, Škotska, Irska, Slovenija, Španija, Francija, Italija, ZDA, Češka, Rusija in Hrvaška, in več kot 1800 twirlerjev je tekmovalo na največjem IC-ju do sedaj, ki je potekal od 8. do 13. avgusta 2017 v športni dvorani Žatika v Poreču na Hrvaškem.

Slovensko reprezentanco je sestavljalo 45 tekmovalcev, od tega žal samo tri članice Twirling-mažoretnega društva Nova Gorica, Maša Kovač, Ana Ledinek Lozej in Nika Mask. Žal zato, ker so se na Internationa Cup 2017 kvalificirale še tri naše tekmovalke (Živa Kovač, Taja Gruden in Klara Kofol), vendar se tekmovanja nato niso udeležile. Tako smo na IC 2017 odšli številčno okrnjeni.

Medtem ko je Maša Kovač na International cup-u tekmovala že tretjič (prvič leta 2009 v Sydneyu v Avstraliji, nato leta 2011 v Jacksonvillu v ZDA in leta 2013 v Almere na Nizozemskem), je bilo za Niko Mask in Ano Ledinek Lozej prvo tovrstno tekmovanje in prvo srečanje s svetovno konkurenco. Dekleti sta se odlično odrezali. Nika Mask je v kategoriji Solo B junior 12-14 let zasedla končno 7. mesto (od 31 tekmovalk), v kategoriji Artistic Twirlo B junior 12-14 let pa je bila 15. (med 27 tekmovalkami).
Ana Ledinek Lozej je tekmovala v kategoriji Solo 2 palici B junior in med 44 tekmovalkami zasedla končno 27. mesto.

Maša Kovač je zopet kot edina Slovenka tekmovala v najzahtevnejšem težavnostnem nivoju t.j. Elite. V kat. Artistic Twirl Elite senior je uspela priti v finale desetih najboljših seniork in zasedla končno 9. mesto (po polfinalu je bila celo 7), za Američanko, šestimi japonskimi tekmovalkami in Kanadčanko. Tako je bila z 9. mestom najboljša evropska tekmovalka.
V kategoriji Solo Elite Senior žal ni uspela priti v finale desetih najboljših. Zasedla je 14. mesto, kar pa je bila zopet najboljša evropska uvrstitev.

Čestitke vsem trem tekmovalkam za njihov trud in pogum ter seveda uspeh, ki so ga na ICju 2017 dosegle. Živi Kovač pa hvala za trenersko pomoč.Twirling-mažoretno društvo Nova Gorica
Nives Toroš, predsednica
  

Vse novice
To Top ↑