EUROTWIRL 2017

18/02/2018

 

 

 

 

 

Od 3.7. do 9.7.2017 je v Italiji (Busto Arsizio) potekalo evropsko prvenstvo v twirlingu EUROTWIRL 2017, ki so se ga udeležili  tekmovalci iz 15 evropskih držav (Belgija, Hrvaška, Francija, Nemčija, Anglija, Irska, Škotska, Italija, Norveška, Švedska, Nizozemska, Španija, Švica, Madžarska in Slovenija).

 

Slovensko reprezentanco je sestavljalo 8 tekmovalcev, od tega štiri članice Twirling-mažoretnega društva Nova Gorica: Živa Kovač, Maša Kovač, Aneja Kodermac in Hana Česnik

 


Naše članice so tekmovale v kategorijah Senior par, Junior par, Freestyle senior women in Freestyle junior women.

 


Senior paru v sestavi Živa in Maša Kovač je uspel zgodovinski dosežek, saj je zasedel 3. mesto in s tem osvojil prvo medaljo na evropskih prvenstvih WBTF v kat. senior parov za Slovenijo. Junior par v sestavi Hana in Aneja Kodermac je zasedel 8. mesto (skupno 11 parov).
V kategoriji Freestyle smo imeli kar 3 nastope, dva v senior konkurenci in enega v junior konkurenci.

 

Živa Kovač  je v kategoriji Freestyle senior women zasedla 7. mesto (od 39 tekmovalk) in s tem ponovila uspeh izpred dveh let, ko je na domačem terenu v Mariboru ravno tako bila sedma. Svoj dosežek iz Eurotwirla 2015 je z 10. mestom ponovila tudi Maša Kovač.

 


V kat. Freestyle junior women je Hani Česnik le za malo zbežal preboj v polfinale, v kvalifikacijah je zasedla 22. Mesto (od 44 tekmovalk). S tem je za dve mesti zgrešila polfinale dvajsetih in tudi možnost za nastop v finalu desetih najboljših evropskih juniork.   

 


Iskrene čestitke vsem tekmovalkam!

Twirling-mažoretno društvo Nova Gorica
Nives Toroš, predsednica
 

 

 

Vse novice
To Top ↑